Елитен политолог коментира новината на деня.Номинацията на Мария Габриел е пореден жест

...
Елитен политолог коментира новината на деня.Номинацията на Мария Габриел е пореден жест
Коментари Харесай

Политолог: Ако Борисов не е начело на ГЕРБ, не се знае какво ще представлява ГЕРБ

Елитен политолог разяснява новината на деня.

Номинацията на Мария Габриел е следващ жест на това политическо пространство. Тя е политик с европейска биография, чийто визии и полезности съответстват с тези на политическото семейство, в което са ПП-ДБ. На тях няма да им е елементарно да кажат за какво няма да поддържат проектокабинет “Габриел ”. Ще забележим дали БСП и Директива за птиците ще намерят пресечна точка с ГЕРБ по този въпрос.  

Това съобщи политологът Димитър Ганев от Изследователски център " Тренд " в предаването “Денят онлайн ” по Нова нюз. 

По думите му възможна рокада в лидерския пост в ГЕРБ би отворила още веднъж преговорния развой. " Ако Борисов не отпред на ГЕРБ не се знае какво ще представлява ГЕРБ като партия. Много от гласоподавателите гласоподават за ГЕРБ заради Борисов, не поради самата партия ", сподели още той, написа novini.bg. 

Според него възможностите за кабинет между ГЕРБ и ПП-ДБ не са изчерпани. И добави, че в случай че този кабинет не мине с първия мандат и от ПП-ДБ не престават да упорстват за проектокабинета “Денков ” е ясно, че отиваме на изброи през септември.

Единственият варант е в случай че Петков и Василев създадат компромис и се стигне до експертен кабинет, с ясна законодателна стратегия. Експертите да са посочени от двете огромни партии, а министър-председателят да е еднообразно далечен и от двете. Това за мен са възможностите да се осъществя вторият мандат. В това Народно събрание ще се тестват двата разновидността - коалиция на ГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ПП-ДБ, в този момент ще се опитва втората настройка с БСП и ДПС. От Има Такъв Народ не зависи никаква настройка. Те могат да се включат дружно с БСП и ДПС, само че това не  променя структурата, разяснява Ганев. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР